Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΤΟΥΡ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ -> Εναλλακτικός Τουρισμός

Εναλλακτικός Τουρισμός

diving0.jpg

Καταδύσεις

Οι θάλασσες της περιοχής παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους αυτοδύτες καθώς ‎διαθέτουν γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες (βραχώδεις ή αμμώδεις ακτές και μικρές νησίδες και βραχονησίδες) καθώς και υδρολογικά, κλιματολογικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν μια πολυπίκοιλη σύνθεση θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας...

Περισσότερα...

 
atraposlogo.jpg

Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός "Ατραπός"

Αν σαs συναρπάζουν τα ταξίδια στη φύση, αν σαs ενδιαφέρει η ιστορία και ο πολιτισμόs του παρελθόντοs, αν σαs συγκινεί να εξερευνείτε απόμακρεs γωνιές τηs Ελλάδαs και αν σαs αρέσει η xαλαρή εξάσκηση με καλή παρέα, τότε είστε στο σωστό μέροs! H ΑΤΡΑΠΟΣ θα σας βοηθήσει να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη και να την απολαύσετε ...

Περισσότερα...

 
omplos6_3_4.gif

Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας

Στην ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ πραγματοποιούνται σεμινάρια μετεωρολογίας, ανεμοπορίας, παροχής πρώτων βοηθειών και διάσωσης, και προσκαλούνται για το σκοπό αυτό Έλληνες και ξένοι ειδικοί, προκειμένου τα μέλη της να πετούν με πλήρη γνώση του αντικειμένου και με την μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσκαλεί και συνεργάζεται με αεραθλητικά σωματεία άλλων χωρών, προκειμένου ξένοι και έμπειροι πιλότοι, να εκπαιδεύσουν τα μέλη της και να τους μεταδώσουν την εμπειρία τους. Παράλληλα προσκαλείται και συμπληρώνει, με τη συμμετοχή των μελών της και επιδείξεις, προγράμματα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Νομαρχίας Αχαΐας και των περιφερειακών Δήμων του Νομού, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με τους Δήμους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, προσφέροντας έτσι κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...

 
alt

Ορειβατικός Σύλλογος Πάτρας

Βουνό! Πολλές συγκινήσεις. Κορυφή, κορυφές, φύση, αέρας. Το λευκό του χιονιού, ο ήχος του κραμπόν (καρφιά ασφαλείας αρβύλων) στον πάγο, παρέα με ανθρώπους που θέλουν να μάθουν τον εαυτό τους και τα πιστεύω τους. Η αγάπη για το βουνό που μερικές φορές γίνεται πάθος και ο σεβασμός στο πράσινο, μπορεί να γίνει ο πυρήνας για την εξέλιξη και την πρόοδο σε όλες τις διαστάσεις.
Καλές εξορμήσεις!

Περισσότερα...

 
Paintball.jpg

Greek Paintball Club Πάτρας

Oι εγκαταστάσεις των GREEK PAINTBALL PARKS Πατρών βρίσκονται σε ένα χώρο 4.000 τ.μ. στην περιοχή της Οβρυάς.
H δομή του χώρου καθώς και η οργάνωση του, αναδεικνύουν το απόλυτο γήπεδο PAINTBALL. Το άνετο parking, η αίθουσα ενημέρωσης, τα αποδυτήρια, το cafe, ο χώρος για τη συντήρηση του εξοπλισμού, συμβάλλουν στην άριστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Περισσότερα...

 
logo.gif

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών

Ο Ι.Ο.Π.(Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών) ιδρύθηκε το 1980 με σκοπό την διάδοση της ιστιοπλοΐας στην Πάτρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Οι δραστηριότητες του ομίλου αθλητικές και μη, λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο και είναι οι εξής :
•Σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης •Αγώνες ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης
•Σχολή ιστιοπλοΐας κλειστής θαλάσσης •Αγώνες ιστιοπλοΐας κλειστής θαλάσσης
•Διαλέξεις – σεμινάρια •Διάφορες πολιτιστικές – αθλητικές δραστηριότητες

Περισσότερα...

 

Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών Ωλενός

Ο «Ωλενός» δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το βουνό και την ορειβασία και επιθυμούν την προαγωγή των αξιών που αυτή αντιπροσωπεύει. Στους σκοπούς του περιλαμβάνονται:
• Η ανάπτυξη και η διάδοση της ορειβασίας, της αναρρίχησης και γενικότερα των ορεινών αθλημάτων που δεν επιβαρύνουν το ορεινό περιβάλλον.
• Η διάδοση της αγάπης για την ορεινή φύση και την ορειβασία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους.
• Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του ορεινού, που δέχεται στις μέρες μας ολοένα και πιο ισχυρές πιέσεις.

Περισσότερα...

 
photo.jpg

Τrekking Hellas Αχαϊας

Βουνό, θάλασσα ή ποτάμι…με φίλους ή την οικογένεια για μία, δύο ή περισσότερες ημέρες οι επιλογές σας είναι πολλές και ο Αντώνης Ποταμίτης, υπεύθυνος της Trekking Hellas Αχαΐας, μαζί με τους συνεργάτες του θα μεταμορφώσουν την εκδρομή σας σε μια αξέχαστη εμπειρία! Ακολουθήστε τους σε πανέμορφες διαδρομές με άλογα, σε αναζωογονητικές καταβάσεις rafting, σε πεζοπορίες στο δάσος, σε θαλάσσιες εξερευνήσεις!

Περισσότερα...

 
kalabrita.jpg

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Στις εγκαταστάσεις του κέντρου στο Χελμό, ο επισκέπτης μπορεί να βρει άνετους χώρους στάθμευσης, καφετέριες, εστιατόρια, κατάστημα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού σκι, οργανωμένη σχολή σκι και σταθμό Α' βοηθειών.
Επίσης μπορεί να απολαύσει το πάρκο για snowboard, τις διαδρομές cross country ski, τις πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς , τις διαδρομές με τα snowmobiles και τις πολλές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Περισσότερα...