Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ -> Διαδρομές -> Διαδρομή 12 Πάτρα - Οβρυά - Σταυροδρόμι - Καρπέτα, Παράκαμψη προς: Ι.Μ. Αγ. Πάντων - Αλεποχώρι - Σπαρτιά, Παράκαμψη προς: Ερυμάνθεια - Καλέντζι - Αρχαία Τριταία

Διαδρομή 12 Πάτρα - Οβρυά - Σταυροδρόμι - Καρπέτα, Παράκαμψη προς: Ι.Μ. Αγ. Πάντων - Αλεποχώρι - Σπαρτιά, Παράκαμψη προς: Ερυμάνθεια - Καλέντζι - Αρχαία Τριταία

E-mail Εκτύπωση PDF
A+ A -A Larger Font Smaller Font
alt Η διαδρομή που σας προτείνουμε έχει προορισμό την περιοχή της Τριταίας. Τα αξιοθέατα και οι ευκαιρίες αναψυχής είναι κι εδώ πολλά.
Ξεκινάμε από την Πάτρα, ορίζοντας ως σημείο αναχώρησης την οδό Όθωνος-Αμαλίας, στο ύψος της πλατείας Τριών - Συμμάχων, δηλαδή μπροστά στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού. Πάρτε βαθιές ανάσες από θαλασσινό αέρα, γιατί νερά μεν θα βρούμε πολλά στον προορισμό μας, όχι όμως και θάλασσα...
Ξεκινάμε λοιπόν από την Τριών Συμμάχων και προχωράμε ευθεία επί της Όθωνος Αμαλίας. Διανύουμε απόσταση, λίγων μέτρων έχοντας περάσει δυο φανάρια και βρίσκουμε μπροστά μας τη λεωφόρο Γούναρη. Στρίβουμε αριστερά και ανεβαίνουμε, περνώντας μέσα από την πόλη. Διανύοντας 2 χλμ. - πάντα επί της Γούναρη- βρισκόμαστε σε διχάλα. Για να προσανατολιστείτε καλύτερα, στο σημείο αυτό κοιτάζοντας αριστερά βλέπετε το Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας". Παίρνουμε το δρόμο προς τα δεξιά που ονομάζεται πλέον "Λεωφόρος Γεωργίου Παπανδρέου". Περνάμε μέσα από συνοικίες της Πάτρας (Άγιος Νεκτάριος, Ψαροφάι, Ταραμπούρα), ενώ θα συναντήσουμε και παράκαμψη που οδηγεί προς το ΤΕΙ Πατρών. Ακάθεκτοι συνεχίζουμε το δρόμο μας και σε 3 χλμ. από το Νοσοκομείο, εκεί δηλαδή που στρίψαμε δεξιά, συναντάμε το ποτάμι του Γλαύκου. Στα δεξιά μας βλέπουμε και τη Λαχαναγορά της Πάτρας. Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε καλύτερα, εδώ μηδενίστε το κοντέρ.
Συνεχίζουμε, σε λίγο βγαίνουμε από το Δήμο Πατρέων και εισερχόμαστε στο Δήμο Μεσσάτιδος. Στο 1,8 χλμ. συναντάμε πινακίδα που μας πληροφορεί ότι δεξιά ο δρόμος πηγαίνει προς Πύργο και Μιντιλόγλι. Συνεχίζουμε ευθεία και σε 200 μέτρα περνάμε κάτω απ' τη γέφυρα του Περιφερειακού δρόμου της Πάτρας.
Ανηφορίζουμε προς Οβρυά (έδρα του Δήμου Μεσσάτιδος). Περνάμε μέσα απ' την κωμόπολη και προχωράμε. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε πινακίδες που μας πληροφορούν ότι δρόμος στα δεξιά μας οδηγεί στα χωριά Θέα και Καλλιθέα. Έχουμε πια εγκαταλείψει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές και παίρνουμε γεύσεις όμορφης φύσης, στολισμένης με πράσινο.
Στα 8,3 χλμ. της διαδρομής (αν βεβαίως φροντίσατε να μηδενίσετε το κοντέρ στο σημείο που σας προτείναμε) βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι. Το σημείο ονομάζεται "Κουρλαμπάς" και βρίσκεται στα όρια του Δήμου Φαρρών. Στο σταυροδρόμι αυτό λοιπόν έχετε τις εξής επιλογές:
 
 • Ευθεία ο δρόμος οδηγεί στην Τρίπολη (163 χλμ.), στο Δήμο Τριταίας αλλά και το Καλέντζι.
 • Αριστερά πηγαίνει προς Καλάβρυτα (63 χλμ.), Αυτοκινητοδρόμιο (10 χλμ.), προς Χαλανδρίτσα και προς Λεόντιο.
Επειδή εμείς πάμε Τριταία και Καλέντζι, συνεχίζουμε ευθεία. Στα 9,8 χλμ., συναντάμε νέα πινακίδα που μας ειδοποιεί ότι:
 • Αριστερά ο δρόμος οδηγεί προς την Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Τριπόλεως και τα χωριά Βασιλικό και Ίσωμα. (Εμείς θα προσθέσουμε κάτι που δε λέει η πινακίδα, ότι φθάνοντας στο Ίσωμα, συνεχίζει δρόμος που οδηγεί στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών και στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας).
 • Ευθεία ο δρόμος οδηγεί στην Τρίπολη και βεβαίως προς Τριταία, Καλέντζι. Συνεχίζουμε λοιπόν ευθεία. Πλατύς και άνετος ο δρόμος, καταπράσινο το τοπίο, ενώ στο βάθος προβάλλει ο Ερύμανθος. Ελιές, αμπέλια αλλά και καλλιέργειες δημητριακών αποδεικνύουν ότι εδώ οι άνθρωποι είναι αγρότες, ενώ απόδειξη ότι ασχολούνται και με την κτηνοτροφία αποτελούν τα πρόβατα που θα δείτε να απολαμβάνουν τη βοσκή τους. Από καύσιμα δεν κινδυνεύετε να ξεμείνετε, γιατί θα συναντήσετε ουκ ολίγα βενζινάδικα.
Στα 14,4 χλμ. υπάρχει νέα πινακίδα που μας πληροφορεί:
 • Ευθεία πάμε για Τρίπολη (και Τριταία προσθέτουμε εμείς).
 • Δεξιά, ο δρόμος πηγαίνει προς Φαρρές. Είναι το δημοτικό διαμέρισμα που προσέφερε το όνομά του στο Δήμο και έχει πλούσια ιστορία. Αν συνεχίσουμε απ' τις Φαρρές, φτάνουμε στο Ίσωμα, μέσω του οποίου, μπορούμε να οδηγηθούμε στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.
Όμως, για τις ανάγκες της διαδρομής μας, πάμε ευθεία. Η καλή σήμανση που θα συναντήσουμε μας δείχνει το δρόμο προς διάφορα χωριά της περιοχής (Ελληνικό, Καλούσι, Χρυσοπηγή, Λακκώματα). Περνάμε μέσα από τους οικισμούς Σταροχώρι, Δαφνούλα και στα 18,9 χλμ. η πινακίδα μας πληροφορεί:
 • Ευθεία πηγαίνουμε προς Σκιαδά, Καλέντζι.
 • Αριστερά οδηγούμαστε στο Κυπαρίσσι, Άγιο Δημήτριο, Αλεποχώρι. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα παράκαμψη, που επειδή είναι ενδιαφέρουσα τη περιγράφουμε αναλυτικά στις επόμενες σελίδες. Συνεχίζοντας ευθεία πινακίδες μας πληροφορούν ότι κάθετοι δρόμοι οδηγούν στα χωριά της περιοχής Αστέρι, Τόσκες.
Κάπου εδώ βγαίνουμε από το Δήμο Φαρρών και μπαίνουμε στο Δήμο Τριταίας. Όταν συναντήσετε την πινακίδα που οδηγεί στο χωριό Χιόνα, βρισκόσαστε ήδη στα "Τριταιοχώρια". Στα 28 χλμ. της διαδρομής φτάνουμε σε κόμβο στη θέση που λέγεται "Διάσελο". Δείξτε προσοχή:
 
 
 • Ευθεία ο δρόμος οδηγεί στην Τρίπολη (137 χλμ.).
 • Αριστερά πηγαίνει προς Ερυμάνθεια (4 χλμ.), Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας (4 χλμ.), αλλά και προς Καλέντζι (13 χλμ.). Είναι μια παράκαμψη που αξίζει να κάνετε, γι' αυτό την περιγράφουμε αναλυτικότερα στις επόμενες σελίδες. Συνεχίζουμε ευθεία λοιπόν, και δεξιά και αριστερά μας αφήνουμε τα χωριά και τους οικισμούς Αγ. Γεώργιος, Μπαντζαίικα, Μάνεσι, Γολέμι, Μαστραντώνη. Στα 33 χλμ., χωματόδρομος αριστερά οδηγεί στην Αρχαία Τριταία που μόλις αναδειχθεί θα αποτελεί σημείο συνάντησης χιλιάδων περιηγητών και επισκεπτών που ακολουθούν τα χνάρια της ιστορίας.
Συνεχίζοντας ευθεία - ο δρόμος αυτός είναι η περίφημη "111" οδός - στα 35 χλμ. μπαίνουμε στο Σταυροδρόμι όπου είναι η έδρα του Δήμου Τριταίας. Δώστε προσοχή στις πινακίδες που συναντάμε:
 • Αριστερά πάει προς Αγία Μαρίνα (5 χλμ.), 100 μέτρα πιο πέρα πάλι αριστερά συναντάμε τις πινακίδες προς Δροσιά (12 χλμ.), Πτέρη (10 χλμ.), Κούμπερι (15 χλμ.), Ξηροχώρι (5 χλμ.), Αγραπιδιά (7 χλμ.).
 • Απέναντι ακριβώς και δεξιά οδηγούμαστε σε Ρουπακιά ( 8 χλμ.), Αγ. Βαρβάρα (7 χλμ.), Κάλφα (11 χλμ.), Γάλαρο (8 χλμ.), Ράχη (4 χλμ.). Είναι όλα ήρεμα χωριά, αντιπροσωπευτικά της περιοχής Τριταίας με γεωργούς και κτηνοτρόφους.
Συνεχίζουμε ευθεία και αφήνουμε δεξιά μας τα Πανουσαίικα και το Σκούρα για να φτάσουμε, στα 41 χλμ. σε σταυροδρόμι. Δεξιά πάει για Σκούρα (3 χλμ.), ενώ αν πάμε ευθεία, στο 43,1 χλμ., φθάνουμε στο χωριό Καρπέτα που βρίσκεται στα όρια με το Νομό Ηλείας. Ανηφορίζοντας αριστερά φθάνουμε στο Σκιαδά, ένα όμορφο κεφαλοχώρι που τις πλάτες του φυλάει το Σκιαδοβούνι. Χωματόδρομος μέσα από του Σκιαδά οδηγεί στην Ιερά Μονή Νοτενών και το κάστρο του Δοξαπατρί.
 
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΡΟΣ: Ι. Μ. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ – ΣΠΑΡΤΙΑ
 
Μία από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές ξεκινάει από το σημείο αυτό.
Ο προορισμός είναι τα αναρριχητικά πεδία του Αλεποχωρίου και της Σπαρτιάς αλλά και τις Ιερές Μονές των Αγίων Πάντων και των Ταξιαρχών. Όμως ακόμα κι αν δε σας μαγεύει η αναρρίχηση ή δε θέλετε να φτάσετε σε μοναστήρι, μη διαγράψετε τη διαδρομή. Θα σας αποζημιώσει το όμορφο φυσικό τοπίο, με τον ποταμό Τευθέα να καθοδηγεί και να δροσίζει το διάβα σας.
Το Αλεποχώρι και η Σπαρτιά αλλά και τα υπόλοιπα χωριουδάκια που θα συναντήσετε δεξιά και αριστερά του δρόμου, είναι μικρά φτωχικά χωριά που έχουν διατηρήσει αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία τους στο πέρασμα του χρόνου. Καλοσυνάτοι οι κάτοικοι, υποδέχονται ευχάριστα κάθε επισκέπτη που δεν τον βλέπουν ως τουρίστα αλλά ως φίλο που προσθέτει μια άλλη νότα στη μοναξιά τους.
Μηδενίζουμε το κοντέρ στο σημείο που αρχίζει η παράκαμψη. Ο δρόμος στενεύει αλλά παραμένει πάντα άσφαλτος, διασχίζοντας μια καταπράσινη περιοχή. Στο 1,1 χλμ. περνάμε μέσα απ' τα Κριθαράκια, το δημοτικό σχολείο και την εκκλησία τους. Το τοπίο γίνεται σιγά - σιγά ημιορεινό χωρίς να λείπουν και οι καλλιέργειες (κυρίως σπαρτά), ενώ τα "ζωντανά" (πρόβατα και γίδια), οι μόνιμοι και κυρίαρχοι "κάτοικοι" της περιοχής, απολαμβάνουν τη βοσκή που απλόχερα τους προσφέρεται.
Στο 3,2 χλμ., εγκαταλείπουμε το Δήμο Φαρρών και εισερχόμαστε στο Δήμο Τριταίας. Το τοπίο γίνεται όλο και πιο ορεινό ενώ, στα 5 χλμ. έχουμε την πρώτη συνάντηση μας από κοντά με τον ποταμό Τευθέα. Κυλάει ήσυχα στα δεξιά μας, μέσα από πλατάνια. Στα 5,6 χλμ. πινακίδα μας πληροφορεί ότι αριστερά πάμε για Τσαουρδαίικα και ευθεία για Αλεποχώρι (8 χλμ.), Σπαρτιά (13 χλμ.). Δεύτερη πινακίδα στο ίδιο σημείο μας δείχνει ότι ευθεία μπροστά μας είναι ο Άγιος Δημήτριος (4 χλμ.) και δεξιά μας το Κυπαρίσσι, τα Κυριακαίικα (1 χλμ.) και Μουζιλαίικα (2 χλμ).
Στα 7,8 χλμ. μπαίνουμε στο χωριό Άγιος Δημήτριος. Στα 8,5 χλμ σταθείτε λίγο. Δεξιά κυλάει ο Τευθέας και ακριβώς δίπλα του ορθώνεται μια όμορφη πλαγιά με κυπαρίσσια. Ένα κυπαρισσόδασος που προστίθεται στα πολλά πεύκα και στην υπόλοιπη πλούσια βλάστηση της περιοχής. Στα 9,1 χλμ. δώστε προσοχή στην πινακίδα.
Ένας χωματόδρομος δεξιά οδηγεί στη Μονή Αγίων Πάντων (3 χλμ.), στο Βελιμάχι (5 χλμ.) και στην Ερυμάνθεια (10 χλμ.). Το Μοναστήρι των Αγίων Πάντων είναι ένα απ' τα σημαντικά αξιοθέατα του Δήμου Τριταίας, με πλούσια ιστορία και σε ωραία θέση. Συνεχίζοντας ευθεία πηγαίνουμε για Αλεποχώρι. Ανεβαίνοντας στον ανηφορικό δρόμο βλέπουμε τις γυμνές πλαγιές του Ερύμανθου, που μας προϊδεάζουν για τα αναρριχητικά πεδία που θα συναντήσουμε, τα οποία βρίσκουμε στα 12,3 χλμ. Ορθώνονται επιβλητικά στα δεξιά μας, ενώ ακριβώς μπροστά τους ρέει ο Τευθέας μέσα από ένα όμορφο πλατανόδασος.
Στα 12,9 χλμ., περνάμε το γεφυράκι και μπαίνουμε στο Αλεποχώρι. Από εδώ ένας χωματόδρομος οδηγεί στο Μοναστήρι των Ταξιαρχών που το εγκατέλειψαν πριν πολλά - πολλά χρόνια και οι καλόγεροι καθώς το πολύ χιόνι δεν τους επέτρεπε να ζήσουν. Άλλος χωματόδρομος βγαίνει πριν από το χωριό Σπαρτιά όπου και εκεί συναντώνται ουκ ολίγοι αναρριχητές. Βεβαίως ο χωματόδρομος προς Σπαρτιά είναι βατός κυρίως για "4x4" και μηχανές "εντούρο". Αν θέλετε να ανεβείτε στη Μονή Ταξιαρχών θα χρειαστεί να κάνετε και περίπου μισή ώρα πεζοπορία αφού ακόμη και τα τζιπ τα βρίσκουν δύσκολα (εκτός αν πάτε από Βελιμάχι - Σπαρτιά όπου η διαδρομή είναι βατή με αυτοκίνητο). Κλεισμένο γύρω - γύρω από βουνοκορφές του Ερύμανθου και με την πλάτη να προστατεύεται από ένα όμορφο ελατόδασος, το Αλεποχώρι.
 
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΡΟΣ: ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ – ΚΑΛΕΝΤΖΙ
 
Ξεκινάμε από το Διάσελο μπαίνουμε στον επαρχιακό δρόμο Ερυμάνθειας - Καλεντζίου και ας μηδενίσουμε το κοντέρ για λόγους καλύτερης συνεννόησης. Το φυσικό σκηνικό δεν αλλάζει. Στο βάθος μας περιμένουν κατάφυτες πλαγιές του Ερύμανθου, ενώ καλλιεργήσιμες εκτάσεις βρίσκονται δεξιά και αριστερά του δρόμου. Περνάμε από ένα αντιπροσωπευτικό τοπίο της Ελληνικής υπαίθρου.
Στα 3 χλμ., αριστερά μας βλέπουμε το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας και αμέσως εισερχόμαστε στο κέντρο του ομώνυμου κεφαλοχωριού. Φημίζεται για την κτηνοτροφία της η περιοχή, ενώ στην Ερυμάνθεια έχουν αναπτυχθεί αρκετές υπηρεσίες (μέχρι Ειρηνοδικείο υπάρχει). Βγαίνοντας από την Ερυμάνθεια και ανηφορίζοντας προς το Καλέντζι το τοπίο αρχίζει να παίρνει ορεινή όψη.
Στα 4,5 χλμ. απ' το σημείο της παράκαμψης (το Διάσελο) αριστερά φεύγει δρόμος που οδηγεί προς το Βελιμάχι (4 χλμ.), το Αλεποχώρι (10 χλμ.) τα Κριθαράκια (17 χλμ.), τη Σπαρτιά (9 χλμ.) και το Μοναστήρι των Αγίων Πάντων (6 χλμ.). Προχωρώντας ευθεία, σε ανηφορικό "φιδωτό", αλλά καλό ασφαλτόδρομο, σε 9 χλμ. φθάνουμε στο "ηρωικό" Καλέντζι, όπως το αποκαλούν πολλοί ντόπιοι καθώς αποτελεί την πατρώα γη της οικογένειας Παπανδρέου, που έδωσε στην Ελλάδα δυο πρωθυπουργούς. Αμφιθεατρικά χτισμένο στην πλαγιά του Ερύμανθου, με το ελατόδασος να εκτείνεται στην "πλάτη" του, το Καλέντζι είναι ένας τόπος ηρεμίας, ανάπαυσης, επαφής με τη φύση αλλά και ιστορικής αναπόλησης.


 

Δείτε επίσης...

Στην ίδια κατηγορία...

Διαδρομή 17 Καμίνια - ΒΙ.ΠΕ. - Καλαμάκι - Σουδεναίικα - Πηγάδια - Ι.Μ. Μαρίτσας - Σανταμερι - Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Σπάτα - Πόρτες
Στο 14ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου στρίβουμε αριστερά. Στο σημείο αυτό υπάρχει κόμβος σύνδεσης της Παλαιάς με τη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου.... Περισσότερα...
Διαδρομή 1 - Από Πάτρα έως Αιγείρα από Παλαιά Εθνική Οδό
  Από την πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας η διαδρομή αυτή μας οδηγεί, στα σύνορά της με το Νομό Κορινθίας. Από την Πάτρα στην Αιγείρα, απολαμβάνοντας το συνδυασμό... Περισσότερα...
Διαδρομή 13 Πάτρα - Χαλανδρίτσα - Καλάβρυτα, Πράκαμψη προς: Λεόντιο -Ρακίτα - Αυτοκινητοδρόμιο - Κούμανι - Καλούσι
Προορισμός μας ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή είναι οι όμορφες περιοχές του Δήμου Φαρρών και κατάληξή μας είναι τα Καλάβρυτα. Για να αποφύγουμε τις επαναλήψεις,... Περισσότερα...
Διαδρομή 18 Πάτρα - Κάτω Αχαΐα - Βουπράσιο (Μέσω N.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου)
Έχοντας διανύσει απόσταση 8,6 χλμ. από την πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, βρισκόμαστε στον κόμβο που συνδέει την Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου με τη Νέα... Περισσότερα...
Διαδρομή 15 Πάτρα - Κάτω Αχαΐα, Παράκαμψη προς Ροϊτικα - Μονοδένδρι - Βραχναίικα
Από την πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα (βρίσκεται απέναντι από την κεντρική προβλήτα του λιμανιού) παίρνουμε την Όθωνος Αμαλίας και προχωράμε συνεχώς ευθεία.... Περισσότερα...
Διαδρομή 5 Πούντα - Άνω Διακοπτό - Κερνίτσα - Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου - Καλάβρυτα
Η διαδρομή μας προς Καλάβρυτα αρχίζει από τη θέση Πούντα (πλησίον του χωριού Τράπεζα) στο 60ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών αν έρχεστε από την Πάτρα και... Περισσότερα...
Διαδρομή 6 Αίγιο - Σελινούντας - Πτέρη - Αγ. Παντελεήμονας - Βάλτα - Πλατανιώτισσα - Πετσάκοι - Κορφές - Δροσάτο - Γουμένισσα - Καλάβρυτα
Αν είστε …ορκισμένα παιδιά της πόλης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ανηφορίζοντας το δρόμο για την Πτέρη να καταπατήσετε τους … όρκους σας, και μάλιστα με μεγάλη... Περισσότερα...
Διαδρομή 8 Παράκαμψη προς Αρχαία Ψωφίδα - Πλάκα - Ι.Μ. Πορετσού - Πλατανίτσα
Μηδενίζουμε το κοντέρ στα Τριπόταμα και στρίβουμε στο δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή Πορετσού. Στα 3,7 χλμ. δεξιά μέσα στα πλατάνια η κοίτη του Ερύμανθου. Στα 4,7 χλμ.... Περισσότερα...
Διαδρομή 2 Αιγείρα - Αρχαία Αιγείρα - Αιγές - Μοναστήρι - Σελιανά - Περιθώρι
Αυτό το δρόμο δεν τον ανηφορίζουν μόνο οι φυσιολάτρες και οι ταξιδευτές, αλλά και οι αρχαιολόγοι, οι γεωλόγοι καθώς και οι ποιητές που έχουν… έννομο ενδιαφέρον... Περισσότερα...
Διαδρομή 4 Κράθιο - Ακράτα - Βαλίμη - Λίμνη Τσιβλού - Αγρίδι - Χαλκιανά - Βουνάκι - Αγ. Βαρβάρα - Ζαρούχλα - Σόλος - Περιστέρα - Μεσορρούγι
Το ταξίδι αρχίζει από τη θέση Κράθιο της Ακράτας και από εσάς η διαδρομή έχει μόνο μια απαίτηση: Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να καταγράψουν το παραμύθι της... Περισσότερα...
Διαδρομή 16 Κάτω Αχαΐα - Άραξος - Καλόγρια - Λάππα
Ξεκινώντας από την πλατεία Δημοκρατίας της Κάτω Αχαΐας οι πινακίδες μaς πληροφορούν: • Ο δρόμος ευθεία οδηγεί σε Ολυμπία (95 χλμ.) και σε Πύργο (74 χλμ.). • Ο δρόμος... Περισσότερα...
Διαδρομή 7 Καλάβρυτα -Ι.Μ. Αγ. Λαύρας - Λαγοβούνι - Πριόλιθος - Αροανία - Αγρίδι - Ψωφίδα - Τριπόταμα
Ξεκινήστε αρκετά πρωί αυτή τη διαδρομή για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το χρόνο και το φως. Να προλάβετε να δείτε όσα περισσότερα μπορείτε, δηλαδή δίχως να... Περισσότερα...
Διαδρομή 10 Δάφνη - Φιλαίικα - Παγκραταίικα - Κτήμα Παυσανία - Σελλά - Χελωνoσπηλιά - Κλειτορία
Ξεκινάμε από το κέντρο της Δάφνης (από την πλατεία με την προτομή του τέως Υπουργού Β. Παπαρηγόπουλου) και κατευθυνόμαστε προς Κλειτορία. Στα 4,5 χλμ. βγαίνουμε στην... Περισσότερα...
Διαδρομή 14 Ροδοδάφνη - Βερίνο - Κρήνη
Από τη Ροδοδάφνη, έδρα του Δήμου Συμπολιτείας αρχίζει αυτή η διαδρομή μας. Προορισμός είναι η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο χωριό Βερίνο αλλά και η θαυμάσια... Περισσότερα...
Διαδρομή 9 Τριπόταμα - Αγ. Βασίλειος - Ν. Πάος - Πάος - Δεχούνι - Βεσίνι - Βεσιναίικα - Δάφνη
«Από το καγιάκ στο ράφτινγκ» θα μπορούσε να είναι για τους φίλους των σπορ ο τίτλος της διαδρομής. Για τους υπόλοιπους είναι ένα ταξίδι από τη δροσιά του... Περισσότερα...
Διαδρομή 12 Πάτρα - Οβρυά - Σταυροδρόμι - Καρπέτα, Παράκαμψη προς: Ι.Μ. Αγ. Πάντων - Αλεποχώρι - Σπαρτιά, Παράκαμψη προς: Ερυμάνθεια - Καλέντζι - Αρχαία Τριταία
Η διαδρομή που σας προτείνουμε έχει προορισμό την περιοχή της Τριταίας. Τα αξιοθέατα και οι ευκαιρίες αναψυχής είναι κι εδώ πολλά. Ξεκινάμε από την Πάτρα,... Περισσότερα...
Διαδρομή 11 Κλειτορία - Πλανητέρο - Καστριά - Σπήλαια Λιμνών - Άνω/Κάτω Λουσοί - Χιονοδρομικό Κέντρο - Καλάβρυτα
Παρακάμψεις για λόγους σοβαρούς σας περιμένουν σ’ αυτή τη διαδρομή. Λόγοι που «βουτούν» στα νερά των ονειρικών Σπηλαίων των Λιμνών Καστριών,... Περισσότερα...
Διαδρομή 3 Αιγείρα - Χρυσάνθιο - Αμπελόκηποι - Όαση - Σύνεβρο
  Σημείο αφετηρίας εδώ είναι το κέντρο της Αιγείρας και η πινακίδα που προτείνει: Χρυσάνθιο (9 χλμ.), Συνεβρό (18 χλμ.), Όαση (15 χλμ.) και Αμπελόκηποι (10 χλμ.) απέναντι... Περισσότερα...