Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -> Ανά εποχή -> Καλοκαίρι
Καλοκαίρι
Αναρρίχηση

Ο ...παράδεισος δεν είναι απρόσιτος στο Νομό Αχαΐας. Απλώς για να τον απολαύσεις πανοραμικά πρέπει να αναρριχηθείς στις θέσεις κλειδιά του. Και τέτοιες θέσεις υπάρχουν πολλές για τους λάτρεις της αναρρίχησης που βρίσκουν την πρόκληση στα βράχια και την απόλαυση στο να δαμάζουν την αγριότητά τους, για να επιβεβαιώσουν την αιώνια σχέση της ευγενούς πάλης του ανθρώπου με τη φύση. Ελάτε να αναρριχηθούμε λοιπόν στα βράχια της Αχαΐας.

Σας προτείνουμε...

 
 
Παραπέντε

Είτε ερασιτεχνικά, είτε με διάθεση πρωταθλητισμού οι πτήσεις στον ουρανό της Αχαΐας συγκινούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο κόσμο. Εάν ενδιαφέρεστε για μια αφ’ υψηλού γνωριμία με το νομό, έχετε μεγάλα περιθώρια επιλογών. Οι θέσεις που διαθέτει η Αχαΐα για Αλεξίπτωτο Πλαγιάς είναι πολλές, καθιστώντας την ιδανική για τους εραστές του αθλήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πληροφόρηση και χρήσιμες συμβουλές από τη δραστήρια Λέσχη Αλεξιπτωτιστών Πάτρας που ιδρύθηκε το 1990 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη. Είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (τηλ. 2610 621 494).Σε συνεργασία με τη Λέσχη, εντοπίσαμε τους χώρους αεραθλητισμού.

 
Ποδήλατο στο Βουνό

Με την προϋπόθεση ότι έχετε γερές αντοχές ολόκληρος ο Νομός Αχαΐας προσφέρεται για ποδηλασία και μάλιστα ορειβατική. Η ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων με τα θαυμάσια δάση της, η περιοχή της Τριταίας (μεταξύ των χωριών Αλεποχώρι και Καλέντζι), ο Λάδωνας ποταμός και η ομώνυμη λίμνη, το όρος Μόβρη στη Δυτική Αχαΐα, προτείνουν θαυμάσιες διαδρομές μέσα στη φύση.

 
 
Καταδύσεις

diving0.jpgΟι θάλασσες της περιοχής παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους αυτοδύτες καθώς ‎διαθέτουν γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες (βραχώδεις ή αμμώδεις ακτές και μικρές νησίδες και βραχονησίδες) καθώς και υδρολογικά, κλιματολογικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν μια πολυπίκοιλη σύνθεση θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας...

 

 
Ψάρεμα

Οι έχοντες σκάφη ή ακόμα και βαρκούλες ήλθατε στον ιδανικό τόπο. Πλήθος τα φυσικά λιμανάκια επιτρέπουν εξορμήσεις για ψάρεμα με πετονιά, παραγάδια και δίχτυα. Όμως κι απ’ την παραλία ειδικώς από Αιγείρα έως Αλυκές Κάτω Αχαΐας, μπορείτε να ψαρέψετε με πετονιά. Τα νερά είναι αρκετά βαθιά, βοηθάει και το βότσαλο που υπάρχει στο βυθό, οπότε μπορείτε να απολαύσετε το χόμπι σας.

 
Ιστιοπλοΐα

Οι έμπειροι ιστιοπλόοι χαρακτηρίζουν τον Πατραϊκό Κόλπο ως μια από τις ιδανικότερες περιοχές για ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις εξαιτίας της ύπαρξης αερίων ρευμάτων χωρίς όμως ανάλογους ισχυρούς κυματισμούς. Από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών (Ι.Ο.Π.) διοργανώνονται δέκα τοπικοί αγώνες ετησίως ενώ στις αρχές Αυγούστου στον Πατραϊκό και το Ιόνιο πραγματοποιείται Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα με διεθνείς συμμετοχές.