Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
Τράπεζες & Συνάλλαγμα

Τράπεζες & Συνάλλαγμα

E-mail Εκτύπωση PDF
A+ A -A Larger Font Smaller Font

3_euro.jpg Η Ελλάδα ανήκει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στο ενιαίο νόμισμα, το Euro. Τα χαρτονομίσματα, που έχουν διαφορετικά μεγέθη και απεικονίζουν τεχνοτροπίες της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, κυκλοφορούν σε τιμές των 5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ. Τα νομίσματα είναι οκτώ και κυκλοφορούν σε τιμές των: 1, 2, 5, 10, 20 και 50 λεπτών και του 1 και 2 ευρώ. Τα νομίσματα ευρώ έχουν μια κοινή πλευρά και μια εθνική πλευρά που καταδεικνύει τη χώρα έκδοσης.

Εντός των αστικών κέντρων της Αχαΐας ο επισκέπτης θα συναντήσει πολλές τράπεζες αλλά και ATMs. Οι τράπεζες είναι ανοικτές για το κοινό από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη από 8:00 έως 14:30 και Παρασκευή από 8:00 έως 13:30, εκτός από τις αργίες. Ανταλλαγές ευρώ με οποιοδήποτε ξένο νόμισμα πραγματοποιούνται στις περισσότερες ελληνικές και ξένες τράπεζες και σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Για τις ανταλλαγές συναλλάγματος θα χρειαστείτε το διαβατήριο σας, εάν είστε πολίτης κράτους που δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταξιδιωτικές επιταγές και πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται από έγκυρους πιστωτικούς οργανισμούς αναγνωρίζονται ευρέως και είναι αποδεκτές στα περισσότερα καταστήματα της Αχαΐας.