Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -> Ανά δραστηριότητα -> Άθληση -> Σκι και σνόουμπορντ

Σπήλαιο των Λιμνών-Καστριών

E-mail Εκτύπωση PDF
A+ A -A Larger Font Smaller Font

spilea7.jpgΤο Σπήλαιο είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς, το «Σπήλαιο Λιμνών» έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια. Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

Πρόκειται για παλιά κοίτη υπόγειου ποταμού με εξερευνημένο μήκος 1.980 μέτρων. Το χειμώνα που λιώνουν τα χιόνια το Σπήλαιο μετατρέπεται σε υπόγειο ποταμό με φυσικούς καταρράκτες. Κατά τους θερινούς μήνες ένα τμήμα του ξηραίνεται και αποκαλύπτονται πρωτότυπες δαντελωτές λιθωματικές λεκάνες και φράγματα ύψους μέχρι 4 μέτρα. Το υπόλοιπο Σπήλαιο διατηρεί μόνιμα νερά σε δεκατρείς λίμνες.
Το αξιοποιημένο μήκος του Σπηλαίου, το οποίο προσφέρεται και για επίσκεψη, ανέρχεται σε 500 μέτρα. Η διάβαση των λιμνών γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γεφυρούλες. Στον κάτω όροφο του Σπηλαίου βρέθηκαν απολιθωμένα οστά ανθρώπου και διάφορων ζώων μεταξύ των οποίων και ιπποπόταμου.

 

Βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστριά του Δήμου Λευκασίου, επί του επαρχιακού δρόμου Πατρών - Καλαβρύτων - Κλειτορίας - Τριπόλεως. Απέχει περίπου 17 χλμ. από την πόλη των Καλαβρύτων, 9 χλμ. από την Κλειτορία και 60 χλμ. από την Τρίπολη (σήραγγα Αρτεμισίου). 

Πληροφορίες
Ώρες λειτουργίας σπηλαίου: καθημερινά 09:30-16:30
Αργίες και θερινούς μήνες παράταση ωραρίου
Πληροφορίες: Δημοτική Επιχείρηση "ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ" Καστριών
Τηλ. 26920 31001, 26920 31633,

www.kastriacave.gr 
 

spilaio.gifspilea.jpg

spilaio.jpg