Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -> Ανά δραστηριότητα -> Συνέδρια -> Εξελίξεις στη Μαιευτική-Γυναικολογία

Εξελίξεις στη Μαιευτική-Γυναικολογία

E-mail Εκτύπωση PDF
A+ A -A Larger Font Smaller Font

Ημερομηνία: 16-18 Απριλίου 2010
Τόπος: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Διοργανωτής: Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Πατρών
Ιστότοπος: http://www.synedra.gr/Synedria/10-gynaikolog/main.asp

Το Συνέδριο με θέμα: «Εξελίξεις στη Μαιευτική-Γυναικολογία» θα διοργανωθεί από τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών και θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από 16 έως 18 Απριλίου 2010.

 

Οι συνεχείς και αλματώδεις εξελίξεις που εμφανίζονται με ραγδαίους ρυθμούς και αφορούν και τις 4 υπό-ειδικότητες της Μαιευτικής - Γυναικολογίας (Εμβρυομητρική Ιατρική, Αναπαραγωγική Ιατρική, Γυναικολογική Ογκολογία και Γυναικολογική Ουρολογία), καθιστούν απαραίτητη τη συνεχή δια βίου εκπαίδευση όλων των Μαιευτήρων- Γυναικολόγων. Αυτό καθίσταται εφικτό με την παροχή σύγχρονων γνώσεων και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν και που αφορούν την κλινική άσκηση της Μαιευτικής-Γυναικολογίας, την έρευνα και την εκπαίδευση.

 

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να πληροί τις ανάγκες όλων των Μαιευτήρων - Γυναικολόγων, χωρίς να περιορίζεται μόνο στην ενημέρωσή τους σε πρακτικά θέματα αλλά να επεκτείνεται και στη θεωρητική προσέγγιση και κατανόηση των παθογενετικών μηχανισμών των νοσημάτων της ειδικότητάς μας, υπό το φως των πλέον πρόσφατων δεδομένων. Εκτός από τους διακεκριμένους Έλληνες ομιλητές, θα συμμετάσχουν και διαπρεπείς Έλληνες Μαιευτήρες-Γυναικολόγοι που σταδιοδρομούν με επιτυχία στο εξωτερικό και είναι γνωστοί στη διεθνή επιστημονική κοινότητα για τα επιτεύγματά τους.

Θεματολογία:

1. Εμβρυομητρική Ιατρική
2. Γυναικολογική Ογκολογία
3. Αναπαραγωγική Ιατρική
4. Μαιευτική - Γυναικολογία
5. Παιδική & Εφηβική Γυναικολογία
6. Εμβόλια & κατώτερο γεννητικό σύστημα