Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -> Ανά δραστηριότητα -> Συνέδρια -> 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας «Οικολογικές διεργασίες στο χώρο και το χρόνο»

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας «Οικολογικές διεργασίες στο χώρο και το χρόνο»

E-mail Εκτύπωση PDF
A+ A -A Larger Font Smaller Font

Ημερομηνία: 7-10 Οκτωβρίου 2010
Τόπος: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Διοργανωτής: Ελληνική Οικολογική Εταιρεία - Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία - Ελληνική Βοτανική Εταιρεία. Υπό την αιγίδα του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
Ιστότοπος: http://www.synedra.gr/Synedria/10-5ecology/main.asp

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση της οικολογικής έρευνας στην Ελλάδα, μέσα από την επαφή και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των νέων, κυρίως, ερευνητών που δραστηριοποιούνται στο επιστημονικό πεδίο της οικολογίας. Ως εκ τούτου, προσβλέπουμε ιδιαίτερα στη συμμετοχή φοιτητών και νέων, επιπλέον των καταξιωμένων επιστημόνων του χώρου.

Η κεντρική θεματική ενότητα του συνεδρίου θα αφορά τις οικολογικές διεργασίες στο χώρο και το χρόνο. Εντός του πλαισίου της γενικής αυτής θεματικής, θα γίνονται δεκτές ανακοινώσεις που αφορούν όλα τα σχετικά επιστημονικά αντικείμενα. Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, συζητήσεις, καθώς και ομιλίες προσκεκλημένων επιστημόνων.

Θεματολογία:

1. Εξελικτική Οικολογία
2. Οικολογία Βιοκοινοτήτων
3. Οικολογική Βιογεωγραφία
4. Λειτουργική Οικολογία
5. Αυτοικολογία
6. Πρότυπα Βιοποικιλότητας
7. Βιοποικιλότητα του ελληνικού χώρου
8. Διαχείριση και διατήρηση Οικοσυστημάτων και Βιοποικιλότητας