Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -> Ανά επισκέπτη -> Για ελεύθερους
Για ελεύθερους
Αναρρίχηση

Ο ...παράδεισος δεν είναι απρόσιτος στο Νομό Αχαΐας. Απλώς για να τον απολαύσεις πανοραμικά πρέπει να αναρριχηθείς στις θέσεις κλειδιά του. Και τέτοιες θέσεις υπάρχουν πολλές για τους λάτρεις της αναρρίχησης που βρίσκουν την πρόκληση στα βράχια και την απόλαυση στο να δαμάζουν την αγριότητά τους, για να επιβεβαιώσουν την αιώνια σχέση της ευγενούς πάλης του ανθρώπου με τη φύση. Ελάτε να αναρριχηθούμε λοιπόν στα βράχια της Αχαΐας.

Σας προτείνουμε...

 
 
Ιππασία

Σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από τη Πάτρα και σε μια καταπράσινη έκταση 12 στρεμμάτων, ο Ιππικός Όμιλος Πατρών (Σχολή Ιππασίας), προσφέρει τις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του σε αρχάριους και προχωρημένους αναβάτες αλλά και στους απλούς … καλοφαγάδες που μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα στο εστιατόριο του Ομίλου, περιτριγυρισμένοι από δεκάδες άλογα.

 
Ιστιοσανίδα

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 όταν οι πρώτοι «windsurfers» έκαναν την εμφάνισή τους στις ακτές της Αχαΐας.
Σήμερα η ιστιοσανίδα στην περιοχή έχει αποκτήσει αμέτρητους φίλους κυρίως λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
Η μεγάλη ένταση των ανέμων και η εξίσου μεγάλη περίοδος ηλιοφάνειας, καθιστούν αρκετές από τις παραλίες της Αχαΐας ιδανικές για τους windsurfers.

 
Κανό / Καγιάκ / Ράφτινγκ

Στη μάχη με τα ρεύματα των ποταμών ρίχνονται ολοένα και περισσότεροι φίλοι των εναλλακτικών μορφών αθλητισμού, είτε αυτός λέγεται καγιάκ είτε ράφτινγκ. Το σίγουρο είναι ότι οι λάτρεις του είδους στην περιοχή συνδυάζουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» καθώς πέρα από την άθληση έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σπάνιας ομορφιάς τοποθεσίες, να ανακαλύψουν τις κρυφές από το ευρύ κοινό χάρες του Λάδωνα και του Ερύμανθου.

 
Παραπέντε

Είτε ερασιτεχνικά, είτε με διάθεση πρωταθλητισμού οι πτήσεις στον ουρανό της Αχαΐας συγκινούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο κόσμο. Εάν ενδιαφέρεστε για μια αφ’ υψηλού γνωριμία με το νομό, έχετε μεγάλα περιθώρια επιλογών. Οι θέσεις που διαθέτει η Αχαΐα για Αλεξίπτωτο Πλαγιάς είναι πολλές, καθιστώντας την ιδανική για τους εραστές του αθλήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πληροφόρηση και χρήσιμες συμβουλές από τη δραστήρια Λέσχη Αλεξιπτωτιστών Πάτρας που ιδρύθηκε το 1990 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη. Είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (τηλ. 2610 621 494).Σε συνεργασία με τη Λέσχη, εντοπίσαμε τους χώρους αεραθλητισμού.

 
Ποδήλατο στο Βουνό

Με την προϋπόθεση ότι έχετε γερές αντοχές ολόκληρος ο Νομός Αχαΐας προσφέρεται για ποδηλασία και μάλιστα ορειβατική. Η ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων με τα θαυμάσια δάση της, η περιοχή της Τριταίας (μεταξύ των χωριών Αλεποχώρι και Καλέντζι), ο Λάδωνας ποταμός και η ομώνυμη λίμνη, το όρος Μόβρη στη Δυτική Αχαΐα, προτείνουν θαυμάσιες διαδρομές μέσα στη φύση.

 
 
Φαράγγι του Βουραϊκού

 _________________________________________________________________________________________________.gifΑπό το φαράγγι του Βουραϊκού περνά ο μύθος που θέλει τον Ηρακλή να τραβά μια μαχαιριά με το σπαθί του στη θέση «Πόρτες» κόβοντας στα δύο το βράχο που του έκλεινε το πέρασμα για να φτάσει κατ’ άλλους στον Ευρυσθέα, κατ’ άλλους στην αγαπημένη του Βούρα την κόρη της Ελίκης. Από τη Βούρα, πήρε το όνομά του ο Βουραϊκός, που οι αρχαίοι τον έλεγαν Ερασίνο. Άλλο όμως ο μύθος και άλλο ο νόμος της φύσης που δίνει στο μοναδικό αυτό φαινόμενο αξεπέραστη ομορφιά και στην περιοχή χιλιάδες τουρίστες καθώς έχει χαρακτηριστεί η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.