Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -> Ανά τοπίο -> Στη θάλασσα
Στη θάλασσα
Καταδύσεις

diving0.jpgΟι θάλασσες της περιοχής παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους αυτοδύτες καθώς ‎διαθέτουν γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες (βραχώδεις ή αμμώδεις ακτές και μικρές νησίδες και βραχονησίδες) καθώς και υδρολογικά, κλιματολογικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν μια πολυπίκοιλη σύνθεση θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας...

 

Περισσότερα...
 
Ψάρεμα

Οι έχοντες σκάφη ή ακόμα και βαρκούλες ήλθατε στον ιδανικό τόπο. Πλήθος τα φυσικά λιμανάκια επιτρέπουν εξορμήσεις για ψάρεμα με πετονιά, παραγάδια και δίχτυα. Όμως κι απ’ την παραλία ειδικώς από Αιγείρα έως Αλυκές Κάτω Αχαΐας, μπορείτε να ψαρέψετε με πετονιά. Τα νερά είναι αρκετά βαθιά, βοηθάει και το βότσαλο που υπάρχει στο βυθό, οπότε μπορείτε να απολαύσετε το χόμπι σας.

Περισσότερα...
 
Ιστιοπλοΐα

Οι έμπειροι ιστιοπλόοι χαρακτηρίζουν τον Πατραϊκό Κόλπο ως μια από τις ιδανικότερες περιοχές για ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις εξαιτίας της ύπαρξης αερίων ρευμάτων χωρίς όμως ανάλογους ισχυρούς κυματισμούς. Από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών (Ι.Ο.Π.) διοργανώνονται δέκα τοπικοί αγώνες ετησίως ενώ στις αρχές Αυγούστου στον Πατραϊκό και το Ιόνιο πραγματοποιείται Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα με διεθνείς συμμετοχές.

Περισσότερα...
 
Ιστιοσανίδα

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 όταν οι πρώτοι «windsurfers» έκαναν την εμφάνισή τους στις ακτές της Αχαΐας.
Σήμερα η ιστιοσανίδα στην περιοχή έχει αποκτήσει αμέτρητους φίλους κυρίως λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
Η μεγάλη ένταση των ανέμων και η εξίσου μεγάλη περίοδος ηλιοφάνειας, καθιστούν αρκετές από τις παραλίες της Αχαΐας ιδανικές για τους windsurfers.

Περισσότερα...