Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -> Ανά περιοχή -> Στην παραθαλάσσια Αχαΐα

Στη παραθαλάσσια Αχαΐα

Ακράτα

Η Ακράτα αποτελεί παραθαλάσσια πόλη, που διατηρεί το οικιστικό της χρώμα και την όμορφη αίσθηση του "χωριού", ξαπλωμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Χελμού με ωραίο φυσικό περιβάλλον και θαυμάσια θάλασσα. Απέχει 70 χλμ. από την Πάτρα. 
 

Διακοπτό

Γραφικό, παραθεριστικό κέντρο με όμορφες παραλίες και σπίτια που περιβάλλονται από κήπους και περιβόλια με εσπεριδοειδή. Από εδώ ξεκινά ο διάσημος οδοντωτός σιδηρόδρομος για τα Καλάβρυτα, ο οποίος περνά μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Το στενότερο σημείο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν από το χωριό Zαχλωρού και ονομάζεται «Πόρτες». Απέχει 54 χλμ. A από την Πάτρα. 
 

Καλόγρια - Δάσος Στροφιλιάς

Η Καλογριά είναι αναμφισβήτητα μια από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας, με μια ατελείωτη αμμουδιά, περιτριγυρισμένη από λίμνες, έλη, ποταμάκια και λιμνοθάλασσες. Η περιοχή έχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα και προστατεύεται ως σημαντικός υδροβιότοπος από τη Σύμβαση Ραμσάρ. Κατά μήκος της παραλίας της Καλογριάς απλώνονται και τα 20.000 στρέμματα του πευκοδάσους της Στροφυλιάς.

 

Αίγιο

Το Αίγιο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας (με 21.500 κατοίκους), κτισμένη αμφιθεατρικά με μοναδική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Οι πρόποδες των βουνών Χελμός και Παναχαϊκό και οι ποταμοί Σελινούντας και Μεγανίτης αποτελούν τα φυσικά όρια της περιοχής. Το όνομά της ερμηνεύεται και ως η «πόλη των κυμάτων» λόγω της τοποθεσίας της. Βρίσκεται στη θέση του αρχαίου Αιγίου και η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως τμήματα από μυκηναϊκά νεκροταφεία, καθώς και ευρήματα των κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Ήταν η πρώτη πόλη που ελευθερώθηκε από τους Τούρκους κατά την Επανάσταση του 1821 (26 Μαρτίου).  Απέχει 41 χλμ. A από την Πάτρα.
 
 

Ρίο

Η κωμόπολη του Ρίου έχει εξελιχθεί σε συγκοινωνιακό κόμβο, καθώς συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια προσελκύει πολλούς Πατρινούς αλλά και επισκέπτες της περιοχής, αφού συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα και είναι γεμάτο με πολυτελή κλαμπ, μικρά μπαρ, καφέ, μοντέρνα εστιατόρια και ταβέρνες. Η ευρύτερη περιοχή (Άγιος Βασίλειος, Αραχοβίτικα, Δρέπανο, Ψαθόπυργος, Ροδινή,) είναι μια από τις πλέον δημοφιλής του νομού, με όμορφες παραλίες, καθαρή θάλασσα και ταβέρνες, καφέ και μπαρ δίπλα στο κύμα. Απέχει 9 χλμ. BA από την Πάτρα.